četvrtak, 26. svibnja 2016.

Objavila sam neke od svojih crteža, ali imam ih još jako puno pa možda ne bi imalo smisla kad bi baš svaki učitavala, mislim da sam ih već dovoljno objavila. Nadam se da vam se barem neki od njih sviđaju. ;)
U KIC sam išla samo jedan mjesec. Nažalost, morala sam odustati i ne ići dalje jer više nisam imala prijevoza, ali što je tu je. Bar sam uživala svaki put dok sam crtala i slikala sa ostalim curama koje su sa mnom išle. A uz to, zahvaljujući Anti koji nas je podučavao naučila sam mnogo o novim tehnikama i bilo mi je zabavno. Ali zato nastavljam i dalje kod kuće crtati jer mi je to hobi.
Ovaj je bio prejednostavan za nacrtati pa mi je trebalo samo par minuta za njega.
Crtež "You live there" također mi je među dražima. Trebalo mi je oko sat vremena da ga završim.
Štikle. Ipak bi bilo bolje da sam ih obojala u crno, zar ne?! :D
Crtež pera, bio je lagan za nacrtati. Jedan mi je od dražih.
Ova lubanja ima mnogo detalja pa je bilo pomalo teško, ali na kraju je fino ispalo.
Na slici je Jen Selter.
Stari crtež starke, crtan prije 2-3 godine. Da mogu sada mijenjati boju, definitivno ne bih izabrala žutu već neku drugu hahhah.
Ovo je crtež obitelji, najmanja ruka je bebina, srednja je majčina i najveća je očeva.
Na ovoj slici bitna je tetovaža križa koji mi se posebno sviđa.
Ovaj crtež je crtan prije godinu-dvije. :)

Za ovaj mi je trebalo oko dva sata, bilo je malo komplicirano, ali ipak sam uspjela.
Ovaj dijamant je nacrtan prije otprilike dvije godine.
Ovaj mi je crtež bio jednostavan za nacrtati i koliko se sijećam nije mi trebalo dugo vremena za njega,
Ovo je stari crtež mačke i nadam se da će se posebno svidjeti mojoj prijteljici Nini jer znam da ona voli mačke hahaha.
Ovaj crtež sam nedavno crtala svojom najdražom tehnikom, olovkom naravno. :D
Ovo je primjer istog prethodnog crteža, samo je ovaj izrađen kolaž papirom. Osobno mi se više sviđa crtan olovkom, ali mi se sviđa i na ovakav način.

Ovo je jedan od pejzaža kojeg sam nacrtala u KIC-u uz malu Antinu pomoć.

srijeda, 25. svibnja 2016.

Tečaj :)


Ovako nam je izgledao radni prostor na tečaju. Bilo je poprilično lijepo i odmah mi se svidjelo.


Već drugi put kada smo došli smo imali zadatak da nacrtamo komplicirane predmete kao što je ovaj. Ovoga "drvenog čoveka" izradio je naš voditelj Ante Braovac.
Crtala sam s ugljenom i prošlo je poprilično dobro.


Ovaj crtež je nacrtao naš voditelj Ante gledajući u nas kada smo mi crtale. Možda se čini malo neuredno, ali ipak to je to što on radi. Uvijek nas je poticao da crtamo neurednije i opuštenije iako se većini nas ne sviđa takvo crtanje, mi uglavnom povlačimo svaku crtu precizno. Svi na crtanju znamo da je njegov moto "opušteno.." :D

ponedjeljak, 16. svibnja 2016.

O tečaju

Na crtanje smo išli utorkom i subotom, bili smo u KIC-u (kulturno informativnom centru) po 2 sata. U našoj grupi bilo je 8 cura iz srednje škole, sve su mi postale drage.
Ante nas je učio sve tehnike crtanja; olovku, tuš, flomastere, ugljen, kolaž papir, tempere, itd. Crtali smo posljednju večeru, pejzaž, portrete i imali smo slobodne teme pa smo crtali sve što smo željeli. Iako najviše volim crtati olovkom, morala sam i drugim tehnikama, ali mi se druge tehnike nisu sviđale toliko koliko je olovka.

Tečaj crtanja

Jednog dana ušla sam na fejs i vidjela sam objavu u kojoj piše da će biti tečaj škole crtanja u KIC-u. Odmah sam javila svojoj prijateljici Mari pa smo se par dana kasnije upisale.
Počele smo ići od 4. mjeseca. Crtanjem nas je podučavao mladi Ante Braovac. Odmah prvi dan je ostavio dobar dojam. Ante je završio likovnu akademiju, crtanje mu ide jako dobro te nam je pokazivao neke svoje radove i umjetne slike.

utorak, 10. svibnja 2016.

Crtanje - Prvi post

Ja sam Marija i ovo je moj blog o crtanju.

Odabrala sam ovo za svoju temu jer stvarno volim crtati i možda se u budućnosti odlučim i za Akademiju likovnih umjetnosti..